Operational Excellence en Performance Management
Uw Partner voor "Operational Excellence"
 


Cursussen, trainingen en E-learning

Om onze kennis over Performance Management, Lean Management, Total Productive Maintenance en Statistical Engineering voor iedereen toegankelijk te maken, organiseert TPF Europe diverse cursussen. Ervaren trainers zorgen voor een directe koppeling van theorie en praktijk, zodat het geleerde snel in de eigen praktijk toe te passen is.
 
Onderstaande cursussen worden zowel "in-house" en als "open inschrijving" gedaan. De open inschrijving cursussen zijn bij uitstek geschikt voor directieleden, operations-, logistiek maintenance en kwaliteitsmanagers, teamleiders, continuous improvement facilitators en interne change agents. 

"Open inschrijving" betekent dat iedereen zich kan aanmelden, en dat de groep bestaat uit deelnemers van verschillende bedrijven. Deze cursussen zijn bedoeld als eerste kennismaking voor diegenen die over het onderwerp of methode kennis willen opdoen. De open inschrijving cursus heeft als voordeel dat u direct ervaringen kunt uitwisselen met deelnemers van andere bedrijven.

Deelnemers die al verder zijn raden wij een bedrijfsinterne training aan. Deze bedrijfsinterne trainingen kunnen geheel op maat worden aangeboden, zodat theorie en praktijk meteen aan elkaar kunnen worden gekoppeld. Tevens kan dan worden gekeken of en op welke wijze projectbegeleiding nodig is.

Verder zijn een aantal trainingen als E-learning beschikbaar.

In-company trainingen en cursussen

Alle cursussen kunnen op maat gesneden worden aangeboden, zodat ze goed aansluiten bij de eigen praktijk. Cursus Veiligheid: Operator Driven Safety

Deze cursus is alleen intern beschikbaar: alleen dan kunnen we de resultaten bereiken die ons voor ogen staan: een veilige werkhoudingveilig gedrag waar mensen elkaar op aanspreken! 

Download de brochure  Veilig werken: Operator Driven Safety voor alle informatie.


Continuous Improvement Facilitator

Een unieke opzet waarin naast de inhoud ook leadership en gedrag veel aandacht krijgt. Naast de bedrijfsinterne variant is deze ook individueel te volgen. We raden aan dat meerdere mensen uit dezelfde organisatie dit volgen: de impact op de manier van werken en denken kan dan substantieel zijn. De facilitator training verdient zichzelf binnen korte tijd terug, en helpt de deelnemers met hun persoonlijke (leiderschaps) ontwikkeling. Een intake om verwachtingen af te stemmen maakt hier onderdeel van uit. 

U vindt alle informatie in de Brochure Continuous Improvement Facilitator Training VSM Value Stream Mapping

Deze VSM training is een praktische manier om met een multi disciplinair team op een visuele en praktische manier in kaart te brengen. Een Value Stream Map maken betekent meer inzicht in de waarde toevoegende stappen, en in alle zaken die dat verstoren.

Om maximale toegevoegde waarde te geven is dit een in-house activiteit. Na een intake gesprek wordt het team samengesteld waarmee de VSM Value Stream Map gedaan zal worden.

Alle details en prijsopgave vindt u in de brochure Value Stream MappingCursus 5S werkplek organisatie en -standaardisatie

Zowel als open inschrijving als in-house beschikbaar. Bij de open inschrijving wordt circa een halve dag besteed aan de methode, wat houdt het precies in, waar zit de waarde van de methode, en hoe zet je dat om in de praktijk. Het tweede deel gaan we bij een bedrijf op bezoek waar al enige tijd met 5S Werkplek Organisatie wordt gewerkt.

Bij een interne training gaan we concreet op locatie aan de slag. Dit is een aantal dagen en heeft meer de vorm van een Kaizen Event. Dit geeft ook de gelegenheid een "train de trainer" aanpak te volgen, waardoor er meteen intern meer vaardigheden worden ontwikkeld. TPM Introduction

This is an open enrollment TPM Introduction course, in English.

For all details, download the TPM Introduction brochure


Design of Experiments: in één keer raak!

Root-cause analyse op zijn best! Met deze cursus gaat u aan de slag met eigen -in het algemeen hardnekkige- kwaliteits issues. Door stapsgewijs mogelijkheden te valideren dan wel uit te sluiten, komt de hoofdoorzaak telkens een stap dichterbij.

We hebben al vaker gezien dat deze hoofdoorzaak uit een hele onverwachte hoek kan komen. De systematiek zorgt er voor dat het juiste pad wordt gevolgd en dat de kern uiteindelijk boven tafel komt.

In-house met begeleiding, in teams van 3-5 personen wordt aan specifieke bestaande issues gewerkt.

Download hier alle informatie over de Cursus Design of ExperimentsTPM Facilitator

This is an open enrollment TPM Facilitator course, in English.

For all details, download the TPM Facilitator Training brochure


Green Belt Training met Certificering

Alle informatie staat in de brochure Cursus Green Belt 


Cursus aanvraag